OST

Vi har udvalgt vore oste, hvoraf flere er økologiske, fra de bedste franske osterier.
Serveres hele dagen.

Et stykke 30 kr.

- efter eget valg. Serveres med dagens tilbehør, økologisk landbrød og kærnet smør.

 

Beaufort d’Alpage

Gul ost, ko.

Denne ost har en utrolig aroma med et hav af nuancer. Man fornemmer blomstersmagen fra sæteren, hvor køerne er sat på græs. Beaufort lagres i bøgetræsfade i minimum 5 måneder og ostens farve skifter med sæsonen, idet farven er afhængig af, hvad køerne spiser. Farven er derfor hvidlig om vinteren og gul om sommeren.

Brie de Meaux

Skimmelost, ko.

Fransk hvidskimmelost af råmælk, der oprindeligt stammer fra Marnedalen i den nordlige del af Frankrig. Meaux er blevet produceret siden det 9. århundrede og har en rig smag med undertoner af svanpe eller trøfler og mandler alt efter årstiden.

Comté St. Antoine

Gul ost, ko.

En langsom modning i grotterne under St. Antoine-fortet i 10 til 14 måneder giver denne Comté sin helt specielle smag, der adskiller den fra andre Comté-oste. Osten produceres af råmælk fra ko. Finesse og dyb smag er denne osts karakteristika.

Fourme d’Amerbert

Skimmelost, ko.

Produktionen af denne ost er blandt verdens ældste, med en historie der rækker over 1000 år tilbage. Under den flotte rustikke overflade findes du en flot, nærmest marmoreret ostemasse, som har en tydelig pikant smag af blåskimmel.

Morbier

Gul ost, ko.

En halvfast ost af komælk med en stribe aske i midten, der kommer fra Jurabjergene i Østfrankrig.

Munster

Rødkit, ko.

Halvfast kældermodnet rødkitost fra Alsace i Frankrig. Munster er velkendt og elsket for sin stærke aroma og fuldfede, lettere skarpe smag.

Napoleon

Gul ost, får.

Napoleon-osten kommer fra Pyrenæerne. Osten modner i cirka 10 måneder og har en helt speciel konsistens, som skyldes de mange processer i produktionen, der stadig håndteres manuelt. Osten har en fin balance mellem kraft og smag.

Roquefort

Skimmelost, får.

Sydfransk blåskimmelost lavet af fåremælk fra Sydfrankrig. En af verdens mest kendte blåskimmeloste, der ikke behøver megen introduktion.

Saint Nectaire

Rødkit, ko.

Osten kendetegnes af sin duft af gammel, mørk kælder. Den modnes i Auvergne regionen beliggende central i Frankrig, og osten smager langt bedre end den dufter. Smagen er rund, nøddeagtig og salt.

Selles Sur Cher

Friskost, ged.

En elfenbenshvid gedeost af råmælk rullet i aske fra Selles-sur-Cher i Loire-dalen. Osten har mild og svagt syrlig smag med aromaer fra aske og et svagt kælderpræg, med en nøddeagtig og rund eftersmag. Selles sur Cher er en af de ældste gedeoste, der eksisterer.

Tomme de Savoie

Skimmelost, ko.

Rustikt udseende ost fremstillet af upasteuriseret komælk. Lagret i flere måneder i traditionelle kældre i det bjergfyldte område Savoie.